Polityka prywatności

KLAUZULA INFORMACYJNA (RODO/GDPR)

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż:

1.                 Administratorem danych osobowych Użytkowników, tj. osób, które zarejestrowały konto w serwisie Aukcjamonet.pl na  potrzeby licytacji organizowanej za pośrednictwem serwisu Aukcjamonet.pl jest Antykwariat Numizmatyczny Michał Niemczyk, ul. Żelazna 67 pawilon 22, 00-871 Warszawa, NIP 113-271-52-51,

2.                 Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk informuje, iż do kontaktu z inspektorem ochrony danych służy następujący adres poczty elektronicznej: [email protected]

3.                 Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są w następujących celach:

          założenia i prowadzenia konta Użytkownika w serwisie Aukcjamonet.pl, świadczenia usług drogą elektroniczną zgodnie z regulaminem Aukcjamonet.pl oraz związanych z organizacją, przeprowadzeniem aukcji oraz obsługą po aukcyjną aukcji organizowanej w serwisie Aukcjamonet.pl, jak również w celu komunikacji związanej z funkcjonowaniem serwisu serwisie Aukcjamonet.pl.Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do założenia konta i udziału w aukcji

          prowadzenia badań analitycznych i statystycznych,

          bezpieczeństwa, ochrony przed oszustwami i zapobiegania naruszeniom prawa i dochodzenia roszczeń i rozstrzygania sporów, które mogą powstać w związku ze złożonym zamówieniem,

          zapewnienia rozliczalności wykonywania obowiązków przez Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk wynikających z przepisów prawa,

          stosowania marketingu bezpośredniego, w tym dobierania ich pod kątem Pani/Pana potrzeb, czyli profilowanie,

          rozpatrywania reklamacji,

          badania poziomu satysfakcji Użytkowników ze świadczonych usług,

          kontaktu z Użytkownikiem serwisu,

podstawą prawną przetwarzania przez Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk danych osobowych Użytkownika w celach wskazanym w pkt 3 jest:

          wykonanie umowy (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO), której stroną jest Użytkownik,

          prawnie usprawiedliwiony interes administratora (zgodnie z art. 6. ust. 1 lit. f RODO) - w celu  dochodzenia i obrony w razie zaistnienia wzajemnych roszczeń, w tym w przypadku odstąpienia przez Użytkownika od umowy, zapobiegania oszustwom, marketingu bezpośredniego, rozpatrzenia reklamacji, badania poziomu satysfakcji Użytkowników ze świadczonych usług,

          zgoda na przetwarzanie danych osobowych (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO) – w sytuacjach gdy Użytkownik wyrazi dodatkowe zgody (a więc odpowiednio wyrażenia: zgody na profilowanie tj. zautomatyzowane podejmowanie decyzji dokonywane na podstawie danych osobowych, zgody na przekazywanie informacji handlowych drogą elektroniczną, zgody na wykorzystywanie telefonicznych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego), dane osobowe Użytkownika są ujawniane przez Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk:

          podmiotom świadczącym usługi pocztowe lub kurierskie, przy pomocy których realizowana jest dostawa zakupionych monet lub korespondencji,

          odpowiednim organom władzy publicznej i wymiaru sprawiedliwości działającym na podstawie i w granicach przepisów prawa bądź osobom trzecim, jeżeli obowiązek udostępnienia danych na ich żądanie wynika z przepisów prawa;

Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk nie przetwarza szczególnych kategorii danych osobowych ani danych osobowych dotyczących wyroków skazujących oraz naruszeń prawa lub powiązanych środków bezpieczeństwa,


Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk nie przekazuje danych osobowych Użytkowników do państw spoza Unii Europejskiej oraz do organizacji międzynarodowych Europejskiego Obszaru Gospodarczego,

Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są przez okres obowiązywania umowy pomiędzy Uczestnikiem a Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk w zakresie realizacji zamówienia oraz na czas uczestnictwa w aukcji. Dodatkowo na wypadek wystąpienia roszczeń związanych z realizacją zamówienia oraz z udziałem Użytkownika w aukcji Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk będzie przetwarzała dane Użytkownika przez okres 10 lat od dnia zakończenia aukcji

Użytkownikowi przysługuje prawo do żądania od Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk udzielenia dostępu do wszystkich danych osobowych dotyczących Użytkownika, ich sprostowania np. w sytuacji gdy są nieprawidłowe lub niekompletne, a także do żądania ich usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, jak również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do przeniesienia danych do innego administratora


Użytkownikowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.


Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest niezbędne do zarejestrowania konta, złożenia zamówienia, zawarcia umowy na uczestnictwo w Aukcji i realizacji tych umów przez Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk

 

Niepodanie danych osobowych przez Użytkownika uniemożliwia złożenie zamówienia za pośrednictwem serwisu zlokalizowanego pod adresem aukcjamonet.pl. W pozostałym zakresie wyrażenie zgód jest dobrowolne.

 

W przypadku wyrażenia przez Użytkownika dodatkowej, wyraźnej, zgody, Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk będzie mógł przetwarzać  dane osobowe Użytkownika przy pomocy profilowania (tj. zautomatyzowanego podejmowania decyzji dokonywanego na podstawie danych osobowych przetwarzanych w związku z realizacją zamówienia). Po wyrażeniu zgody, o której mowa w zdaniu poprzednim, Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk ustalał będzie osobiste preferencje i zachowania zakupowe Użytkownika na podstawie jego danych osobowych i historii zakupowej, a także dotychczasowego korzystania z serwisu niemczyk.pl/sklep. Profilowanie wykorzystywane będzie na potrzeby przygotowania oraz zaprezentowania Użytkownikowi indywidualnej oferty marketingowej, dopasowanej do jego cech konsumenckich. Oznacza to, że Użytkownik który wyrazi zgodę, o której mowa w niniejszym ustępie będzie podlegał profilowaniu i może otrzymywać od Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk oferty handlowe sporządzone przy uwzględnieniu np. jego miejsca zamieszkania, wieku, płci, dotychczasowej historii zakupowej.

 

W przypadku wyrażenia przez Użytkownika   dodatkowej zgody na przekazywanie informacji handlowych drogą elektroniczną, Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk może przekazywać Uczestnikowi informacje handlowe w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r., poz. 1219), z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poprzez przesyłanie informacji handlowych na podany przez Użytkownika adres email. Ponadto, w przypadku wyrażenia przez Użytkowania dodatkowej dobrowolnej zgody wyrażanej zgodnie z art. 172 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r., poz. 1907 ze zm.), Antykwariat Numizmatyczny - Michał Niemczyk będzie mógł korzystać z telefonicznych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego na podany przez Użytkownika numer telefonu,

 

Użytkownikowi, który wyraził zgodę lub zgody, o których mowa powyżej (a więc odpowiednio: zgody na profilowanie tj. zautomatyzowane podejmowanie decyzji dokonywane na podstawie danych osobowych, zgody na przekazywanie informacji handlowych drogą elektroniczną, zgody na wykorzystywanie telefonicznych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego), przysługuje prawo do cofnięcia wyrażonej wcześniej zgody lub zgód na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność przetwarzania danych Użytkownika którego dokonano na podstawie zgody udzielonej przed jej cofnięciem.

 

Nowa Polityka Prywatności wchodzi w życie z dniem 17 maja 2018. W związku z potrzebami, jakie mogę wyniknąć z rozwoju oferowanych przez nas usług albo zmian regulacyjnych, uprawnieni jesteśmy do zmiany Polityki Prywatności. Nowa wersja Polityki Prywatności publikowana będzie na naszej stronie internetowej. Dodatkowo poinformujemy Ciebie o wszelkich zmianach, które mogą mieć wpływ na korzystanie z naszych usług.

 

Ochrona Twoich danych jest dla nas nadrzędnym priorytetem. Pragniemy zapewnić, że traktujemy Twoje dane z należytą starannością i uwzględnieniem przepisów dotyczących ochrony danych osobowych.

 

Skontaktuj się z nami

22 620 45 74

Zadzwoń do nas dzisiaj, aby dowiedzieć się więcej na temat naszych produktów lub napisz na email: [email protected]

Najlepsza obsługa online

Infolinia czynna pon.-pt. 9.00 - 17.00

Infolinia czynna pon.-pt. 9.00 - 17.00

14 dni na zwrot bez podawania przyczyny

14 dni na zwrot bez podawania przyczyny

Ekspresowa dostawa kurierem UPS

Ekspresowa dostawa kurierem UPS

Bezpieczeństwo płatności dzięki szyfrowaniu SSL

Bezpieczeństwo płatności dzięki szyfrowaniu SSL

Gwarancja udanych zakupów oraz satysfakcja

Gwarancja udanych zakupów oraz satysfakcja

facebook